Owens-Illinois krijgt overweldigende steun voor groene obligatie

Owens-Illinois krijgt overweldigende steun voor groene obligatie

En versterkt zo zijn engagement om te investeren in duurzame projecten

Owens-Illinois, Inc. (NYSE:OI) is het eerste bedrijf in de verpakkingssector dat een Green Bond (groene obligatie) uitgeeft. Daarmee versterkt het zijn engagement voor duurzaamheid in alle wereldwijde productieactiviteiten en glasverpakkingen.

Ter ondersteuning van de obligatie-uitgave ontwikkelde O-I een Green Bond Framework. Daarin wordt in detail beschreven welke duurzaamheidsstrategie en -doelstellingen de organisatie hanteert, en welke types investeringen ze vanuit een duurzaamheidsperspectief nastreeft. Het obligatieaanbod kreeg overweldigende steun. Het steeg van 300 miljoen euro naar 500 miljoen euro, en resulteerde voor O-I in een historisch lage couponrente van 2,88%. 

‘Glas is bijzonder aantrekkelijk voor de nieuwe groene economie dankzij zijn uitgesproken duurzaamheidskenmerken: het is zuiver, gezond en oneindig recyclebaar. Glas is goed voor ons én voor onze planeet’, zegt CEO Andres Lopez. ‘Duurzaamheid zit verweven in alles wat we doen. De groene obligatie formaliseert onze intentie om een positieve impact te hebben op onze producten, activiteiten en financiering. Wij zijn ervan overtuigd dat dit engagement investeerders vertrouwen zal geven in ons bedrijf en ons product.’                                                                                    

Het bedrijf zal een bedrag vrijmaken dat gelijkstaat aan de netto-opbrengsten van dit obligatieaanbod om een verscheidenheid aan nieuwe en bestaande ‘in aanmerking komende groene projecten’ (Eligible Green Projects) te (her)financieren die zijn gemaakt in de drie jaar voorafgaand aan de uitgifte van de groene obligatie en in de drie jaar erna. 

De ‘in aanmerking komende groene projecten’ waarin O-I zal investeren, worden nader beschreven in zijn Green Bond Framework en omvatten onder meer:

  • projecten en investeringen om fossiele brandstoffen te vervangen door duurzame energie (wind en zon); 
  • investeringen in energiezuinige oplossingen, zoals ledverlichting; 
  • het gebruik van nieuwe technologieën om het waterverbruik in het productieproces te verminderen; 
  • projecten, investeringen evenals onderzoek en ontwikkeling om productietechnologieën en -processen in productie-installaties te verbeteren, en om het gebruik van alternatieve hulpbronnen te stimuleren;
  • projecten die gericht zijn op het gebruik van programma’s voor kringloopeconomie, met inbegrip van installaties voor afvalinzameling en/of glasrecycling; 
  • projecten die gericht zijn op een verminderd gebruik van grondstoffen en het gebruik van duurzame grondstoffen voor de productie van milieuvriendelijke producten.

De ‘in aanmerking komende groene projecten’ van het bedrijf zijn ontworpen om bepaalde Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN te bevorderen. O-I kreeg een second opinion van Sustainalytics, een toonaangevend onafhankelijk ESG-onderzoeks- en beoordelingsbureau. Sustainalytics merkte in zijn advies op dat het Green Bond Framework van de onderneming geloofwaardig en impactvol is, en aansluit bij de vier kernonderdelen van de Green Bond Principles.   

Klik hier om het Green Bond Framework van O-I te bekijken. 

Klik hier om de Sustainalytics Second Party Opinion te bekijken.

Contacteer ons
John Kinnart Communications Consultant, Outsource Communications
John Kinnart Communications Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.